marți, 26 ianuarie 2010

APA

- conferinta -

Organismul uman este construit din apa in proportie de peste 70 % per total, dar multe dintre organele noastre, precum este creierul, au o componenta numita "apa" in proportie de 90 la suta.
Cind nu bem suficienta apa, neurotransmitatorii (compusi din apa in proportie de 90 la suta) nu mai pot transmite corect mesajul "mi-e sete". Organele corpului nostru se deshidrateaza, apar durerile localizate la diferite organe, luam medicamente si nu stim ca primul tratament de care avem nevoie este chiar... APA. "Majoritatea bolilor sunt cauzate de deshidratare" , au concluzionat studiile efectuate de catre un doctor german, care a si scris cartea "Nu esti bolnav, ti-e doar sete".

Experimentele lui Masaro Emoto si apa purificata prin rugaciune

Dar, sa vedem ce este apa, ce legatura are apa cu rugaciunea, ce legatura are ea cu trupul, constiinta sau cu mediul inconjurator, asa cum au fost prezentate de Ralph Vornehm.
In 1996, japonezul Masaro Emoto a facut un experiment extraordinar pe un lac foarte poluat, intr-o zona puternic industrializata din Japonia. Citeva mii de oameni s-au rugat, sa vada ce efect are rugaciunea asupra apei, ce se intimpla cu apa in timpul rugaciunii? Oamenii s-au adunat in grupuri; unii s-au rugat intr-un templu, altii pe lac, in barci si altii pe malul lacului. S-a facut si o ceremonie cu luminari, exact ca in ritualurile crestine.
Masaro Emoto a prelevat apa din lac inainte de rugaciune si dupa doua ore de rugaciune a vazut la miscroscop care era structura apei in ambele situatii. Apa poluata era formata din particule haotice si stranii, pe cind apa prelevata dupa doua ore de rugaciune avea structura unor cristale minunate, pure, in forma de flori. Frumusetea si perfectiunea acestor cristale de apa purificata prin rugaciune este absolut extraordinara in imaginile care au fost prezentate de Ralph Vornehm.
Testele au mers mai departe si Masaro Emoto s-a intrebat ce durata de viata are apa purificata prin rugaciune. Constatarea extraordinara a fost aceea ca structura cristalina a apei se pastreaza si timp de o luna dupa rugaciune.
Un alt experiment a fost facut pe un lac poluat din Brazilia. A fost luata o mostra de apa din lac si pusa intr-o sticla. Mai multi oameni s-au concentrat asupra sticlei si s-au rugat in jurul ei. Dupa rugaciune, s-a constatat ca se purificase si apa din lac, nu doar aceea din sticla, cu toate ca oamenii se concentrasera doar asupra sticlei. Structura cristalelor de apa din lac era chiar mai pura decit aceea din sticla, asa incit constatarea a fost aceea ca apa aflata in conditii naturale se purifica mai bine.

Cum trebuie sa ne rugam pentru a fi sanatosi?

Japonezul Emoto s-a intrebat apoi: Cum trebuie sa ne rugam pentru ca apa sa aiba un efect maxim asupra corpului omenesc? Testele facute de el arata ca miinile trebuie tinute impreunate in dreptul pieptului, cum tin preotii miinile in ritualul de rugaciune, iar rugaciunea care a creat cea mai inalta puritate a apei a fost aceasta: "Te rog sa fii buna". Testele arata ca miinile tinute in alt mod decit impreunat creeaza alta structura a apei, la fel si alte tipuri de rugaciune...
Ce observam in aceste extraordinare testari? Apa raspunde rugaciunii noastre, deci constiinta umana poate schimba structura materiei. Faptul ca peste 70 la suta din organismul omenesc este compus din apa este relevant si extraordinar, in acelasi timp. Pentru ca devine limpede faptul ca, atita vreme cit se purifica apa dintr-un lac, iar structura ei devine cristalina si vindecatoare, si rugaciunea noastra poate avea efecte purificatoare asupra noastra sau asupra persoanelor pentru care ne rugam.
Iata de ce este foarte important felul in care ne gindim la alti oameni si felul in care ne gindim la noi insine. Caci si gindirea noastra este o forma de rugaciune, iar aceasta poate crea forme vindecatoare pentru noi si pentru cei din jurul nostru.
Sa nu lasam de izbeliste mintea si sentimentele noastre, sa incercam si sa facem tot posibilul pentru a ne schimba modul de gindire, "modul de rugaciune" si de simtire atunci cind stim ca ele sunt insotite de frica, de suferinta, de ura. Sa ne asumam responsabilitatea de fiinte creatoare si sa intelegem ca putem fi cantecul si bucuria noastra si a celor din jur atunci cind intelegem ca simtim, gindim si faptuim - nu doar pe noi insine, ci si pe cei din jurul nostru.
Mai departe, experimentele lui Emoto au aratat ca, clorul impiedica apa sa formeze cristale. Totusi, prin rugaciune, vibratia negativa a clorului a fost indepartata, iar cristalele s-au format in mod obisnuit. Aceasta nu inseamna ca rugaciunea indeparteaza clorul ori il distruge. Este indepartata doar informatia distructiva pe care clorul o are asupra corpului.
Ralph Vornehm atrage atentia asupra faptului ca "nu doar compozitia chimica a hranei sau a apei conteaza, cit vibratia, adica informatia pe care o consumam prin ele. Pare limpede faptul ca o mincare preparata cu dragoste, cu placere, cu bucurie nu produce dureri abdominale, ori alte forme de tulburari la nivelul corpului fizic, pe cind cea preparata cu toate gindurile negre are nevoie - daca nu de schimbarea sentimentelor si a gandurilor gospodinei - de rugaciunea de purificare a apei si a hranei.

Apa deseneaza structura emotionala a unui cuvant

Mai mult, s-a constatat experimental ca "apa memoreaza mesajele scrise pe sticla" si le tranforma in cristale care imita in mod extraordinar structura emotionala a cuvintului. Pe citeva pahare cu apa au fost lipite etichete, pe care au fost scrise cuvintele: "crestinism, islamism, hinduism si budism". Apa a format in toate cazurile cristale de o frumusete indescriptibila, dar diferite. Nici unul nu semana cu celalalt, insa frumusetea si puritatea lor erau deosebite. Mesajul apei a fost acesta: "Totul este frumusete, dar cu aspecte diferite.. Frumusetea se afla, de fapt, in ochii celui care o priveste".
In mod asemanator, au fost scrise cuvintele "Craciun fericit" in limba engleza si in italiana.
Cristalele de apa ale Craciunului englezesc aratau o frumusete distinsa, dar rece, pe cind cristalele italienesti erau ca intr-un dans, ca intr-o zvapaiata neliniste si bucurie. Apa a desenat in sine temperamentul vulcanic al italienilor si temperamentul racoros al englezilor.
Extraordinarele experimente ale lui Masaro Emoto i-au adus o recunoastere mondiala, care va ramine, probabil, inscrisa pentru totdeauna in memoria umanitatii. El a demonstrat ca rugaciunea nu este doar un efect placebo, cit faptul ca ea, plecata din constiinta noastra, schimba structura materiei si, in consecinta, nu doar apa singura este un medicament extraordinar pentru corpul nostru, cit mesajul pe care i-l transmitem apei prin rugaciune. Apa nepurificata transmite corpului mesajul pe care il contine, deja. Iar structura apei poluate sau a apei de la robinet, asa cum a fost prezentata in imagini, poate transmite corpului mesajele haotice si - probabil - neprofitabile pentru sanatatea corpului nostru.

Cum si cat timp facem tratamentul cu apa?

Este - asadar - important sa schimbam mesajul apei, sa ne rugam si sa intelegem ca apa poate fi un medicament puternic pentru corpul nostru fizic. Avem nevoie sa bem cel putin doi litri de apa plata pe zi (inca o data: putem sa bem ceai, sa consumam legume sau fructe bogate in apa, dar cei doi litri de apa trebuie bauti in mod constant). Ralph Vornehm a sugerat ca putem sa facem investigatii medicale inainte de a incepe tratamentul cu apa si sa le repetam dupa 21 de zile de tratament.
Rezultatele vor fi spectaculoase, a subliniat el. Pentru ca majoritatea bolilor sunt cauzate de deshidratare si de intoxicarea celulelor. Acestea declanseaza un mecanism de protectie de urgenta atunci cind sunt deshidratate, prin care se imbraca intr-o pelicula gelatinoasa, din care se hranesc pentru a nu muri. Celulele se apara de noi si, ce credeti ca este aceasta substanta gelatinoasa? Este colesterol.
Colesterolul este cauzat - in cele mai multe cazuri - de deshidratare. Partea a doua a acestei extraordinare conferinte se refera la studiile si experimentele legate de felul in care functioneaza organismul omenesc, de felul in care se deshidrateaza corpul si despre felul in care el se poate rehidrata in 21 de zile, asa incit o gama intreaga de dureri fizice si boli dispare.
Retineti, insa, necesitatea rugaciunii si a purificarii apei si incepeti tratamentul cu ea intre timp in felul urmator:
1. Beti intre 2 si 3 litri de apa plata zilnic
2. Faceti rugaciunea apei cu mainile impreunate la piept, astfel: concentrati-va asupra sticlelor cu apa si spuneti rugaciunea: "Te rog sa fii buna" pana ce simtiti ca ati transmis acest mesaj apei.
3. Beti o cana cu apa cu o jumatate de ora inainte de masa.
4. Nu beti apa in timpul mesei si nu beti apa imediat dupa masa, dar beti in total cel putin doi litri de apa purificata zilnic.

Testul prezentat pe cei patru voluntari prezenti la conferinta amintita a aratat ca toti parametrii corpului fizic, mental, emotional si spiritual se modifica in sens pozitiv dupa o ora dupa ce consumam suficienta apa si devin negativi daca nu consumam apa timp de doua - trei ore. Aura corpului se modifica intr-un ritm extraordinar, nivelul de energie al corpului fizic devine mult mai inalt prin consumul de apa. Va veti simti mai vioi cu acest tratament, veti fi mai prezenti si mai optimisti si veti constata ca multe dintre durerile corpului fizic dispar, pentru ca durerile sunt semnale ale deshidratarii.
"Va veni o vreme in care vom cumpara de la farmacie muzica vindecatoare" , afirma Masaru Emoto.
Intr-o conferinta exceptionala pe care Masaru Emoto insusi a sustinut-o in Romania , ilustrand prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: "Apa are puterea magica de a da nastere tuturor lucrurilor si de a pastra informatia. In stadiul de fata, suntem aproape in totalitate apa, dupa nastere suntem peste 80 la suta apa, apoi sintem 70 la suta apa, pentru ca, dupa virsta de 60 de ani, sa devenim apa tot mai putin. Ce se intimpla cind sintem doar 50 la suta apa? Ne ridicam la ceruri. De ce nu putem trai fara apa? Pentru ca ea transforma energia si informatia". Experimentele lui Emoto demonstreaza faptul ca apa asculta rugaciunile noastre, modificindu- si structura.
"Eu sint budhist, nu am crezut niciodata in rugaciune, pina cind am facut aceste experimente care mi-au schimbat viata", a mai spus Masaru Emoto la conferinta sustinuta in Romania. Dar, aceleasi experimente demonstreaza ca apa asculta si muzica, asa cum reproduce structura emotionala a cuvintelor, precum si forma si structura emotionala a imaginilor.
Emoto a prezentat un esantion de apa care a ascultat simfonia a IX-a a lui Beethoven, precum si Lacul Lebedelor a lui Ceaikovschi. "Cind apa din corpul nostru asculta o muzica frumoasa, se schimba corpul nostru. Muzica este o forma de vindecare, este medicamentul cel mai bun pe care l-a inventat specia umana.
Va veni o vreme in care vom cumpara de la farmacie muzica vindecatoare" , a mai spus Emoto. Asadar, trebuie sa bem mai multa apa, trebuie sa vedem imagini cat mai placute in jurul nostru, sa ascultam muzica vindecatoare si sa auzim - atit de la propria noastra constiinta, cat si de la cei din jur - cat mai multe cuvinte vindecatoare.
Trebuie sa retinem ca aceleasi extraordinare experimente au aratat ca apa reproduce formele emotionale ale alimentelor pe care le mancam. Va prezentam continuarea conferintei lui Ralph Vornehm si studiile de caz pe care acesta le-a prezentat privind rolul apei in corpul omenesc.

Ce se intimpla in corp cand bem sau nu bem apa?

Independent de Masaru Emoto, un medic arestat in trecut intr-un context politic in India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu esti bolnav, ti-e doar sete", a observat in inchisoare ca, atunci cind arestatii beau apa, multe dintre durerile corpului fizic dispareau.
Multi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea ca sint cauzate de stresul din inchisoare. A inceput sa-i trateze pe acestia cu diferite feluri de apa: apa sarata, apa dulce, apa amara si surpriza colosala era ca, in 90 la suta din cazuri, spasmele stomacului dispareau. Medicul a constatat ca nu toate simptomele erau cauzate de stresul din inchisoare, dimpotriva; 90 la suta din ele erau cauzate de deshidratare.
Observind faptul ca apa avea aceste efecte, el si-a spus ca nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Cind a fost eliberat, el a infiintat o clinica si a efectuat nenumarate studii, vindecind si multi bolnavi.
Ralph Vornehm a prezentat componenta de apa a fiecarui organ din corpul omenesc, incepind cu celulele, singele, neurotransmitatorii si terminind cu organele mai mari.
Creierul are in componenta sa 90 la suta apa, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare (daca ne gindim si la teoria lui Emoto). De asemenea, neurotransmitatorii - responsabili de transmiterea acestor mesaje - contin tot 90 la suta apa. Este de inteles de ce, cind nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete.
Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incit setea incepe sa mistuie corpul, incep durerile (si ele semnale de deshidratare) si patologia multor organe.
Ralph Vornehm a spus ca "celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii". Cind apa din corp este murdara, ce se intimpla? Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. Daca nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Cind membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare.

Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului

Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce este aceasta pelicula? Surpriza. Este colesterol. Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca, in 90 la suta din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90 la suta din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.
Studiile facute pe celulele canceroase au aratat ca acestea nu mai comunica intre ele
Imaginile prezentate de Ralph Vornehm arata ca celulele deshidratate se afla intr-un fel de sfera intunecata, dupa care devin mutante si se ajunge la cancer. Sarea este foarte importanta pentru organism, pentru ca aceasta efectueaza schimbul la nivel celular; apa merge in celula si in afara ei cu ajutorul sarii. Aceasta inseamna ca a bea apa si a avea saruri naturale in organism este vital pentru sanatatea celulara.

Pentru a se hidrata, sangele trage apa din organele vitale

Ce se intimpla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o cana, cu o jumatate de ora inainte de masa)? Nu trebuie sa bem apa in timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sange pentru a efectua procesul digestiv, iar sangele este compus 80 la suta din apa. Sangele trebuie sa absoarba tot soiul de componente vitale pentru sanatatea sa.
Pentru a efectua corect procesul de digestie, sangele trebuie sa fie hidratat corect inainte de masa. Altfel, sangele se ingroasa si de aceea, pentru a se hidrata trage apa din organele vitale. Remarcam, asadar, ca in organismul nostru fiecare celula, fiecare componenta "lupta" pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism.
Sangele nu face exceptie de la acest principiu, asa incat - iata - vedem de ce este atit de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Sangele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va ramine sanatos.
"Sunt oameni care tusesc, ii apasa inima sau au colici dupa masa. Acele organe care ne dor dupa ce mincam sesizeaza ca nu au destula apa", spune Ralph Vornehm.
Cercetarile efectuate arata ca 90 la suta din durerile de stomac sint cauzate de deshidratare. Oamenii care au miscari greoaie sau cei "cu fata impietrita" au o proasta functionare a nervilor, cauzata de lipsa apei in corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90 la suta. Cind cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare.

Ce se intimpla cand luam un calmant pentru dureri sau cand avem un soc? 

Luam calmantul cu apa si ni se da apa cind suntem in stare de soc. De fapt, cind iei un calmant pentru durere, ceea ce calmeaza durerea este apa, nu calmantul. 90 la suta din durerile din corpul nostru sunt semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apa!". Studiile arata ca tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de sange sint cauzate de lipsa apei din corp.
Presupunem, insa, ca durerile sunt mai mult decit o rugaminte pe care corpul ne-o trimite. Durerea trebuie sa fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea traduce: "Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!".

Multumim Asociatiei Nationale pentru Terapii Complementare, lui Ralph Vornehm si - nu in ultimul rand - Monicai Visan (de la care asteptam cit mai curind traducerea cartii "Nu esti bolnav, ti-e doar sete"), pentru aceasta extraordinara conferinta.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Fiecare om reprezinta o picatura de apa ce are gindire cu cristale echilibrate,societatea formeaza un ocean cu suma gindirilor tuturor oamenilor.Oamani ca tine, Amira draga ,ar trebui sa existe cit mai multi ,pentru ca la mesaje frumoase apa cristalizeaza frumos, sentimentele sincere se impregneaza in structura ei.
Apa este un element viu ,percepe rugaciunile noastre ,emotiile, cuvintele si muzica.

Cu mult respect pentru ceea ce scii.
O mama indurerata

Adi spunea...

Nu este chiar asa.Adevarul este intotdeauna la mijloc,iar adevarurile asa zis stintifice,in general sunt lipsite de componenta psihologica.
Cunosc oameni care nu mai beau apa de 20 de ani si sunt sanatosi,insa maninca % naturist,cea ce suplineste cu brio necesitatea apei,avind in vedere asimilarea de apa organica,sau mai bine zis lichid organic.
Altfel si eu am observat ca in momentul in care nu maninci sarat sau gatit,nevoia de apa scade pina la disparitie,pentru ca apa ajuta la dizovarea bolului alimentar,care daca este foarte incarcat sau sarat,se dizolva mai greu.
Apa este ultima stare de agregare inainte de eteric,observatie ce tine de oarecare
experienta subtila,si are capacittaea de a dizolva dublul eteric al oricarui element fizic,de aceea baile prelungite sunt nesanatoase,acea zbircire a pielii este semn de dizolvare a etericului,implicit al corpului fizic.
In rest,experientele cu aranjarea moleculelor de apa in functie de ginduri si sentimente sunt minunate,dar daca apa care totusi este o componenta fizica se aranjeaza astfel,oare cum se aranjeaza insasi etericul care umple tot si toate,functie de aceleasi ginduri si sentimente?

AMIRA spunea...

@mama
Multumesc... frumoase sunt cuvintele spuse din inima!

AMIRA spunea...

@Adi
N-as vrea sa te contrazic, dar sincer nu cred ca sunt oameni care nu beau de 20 de ani apa si sunt sanatosi, cu toata mancarea naturista pe care o consuma. Eu am simtit pe pielea mea, ca sa zic asa, importanta apei, mai ales in curele de dezintoxicare pe care le fac in fiecare primavara.

Anonim spunea...

APA ESTE UN ELEMENT INDISPENSABIL VIETII,
Adi acei oameni este imposibil sa nu bea apa poate beau bere sau vin,deshidratarea organismului uman duce la deces.

Adi spunea...

E impropriu de a spune ca suntem 80% apa.De fapt,suntem preponderenti formati fizic din lichid organic,care nu e acelasi h2o cu cel care zburda liber prin natura.Daca asimilam suficient lichid din fructe,legume crude si,adevarat din ceai,bere si altele.dispare necesitatea de a asimila acel h2o,mai apropiat de regnul mineral decit de cel uman.Practic acesta e lantul firesc,regnul vegetal consuma apa cu minerale cu tot,iar noi consumam vegetale,cu apa cu tot.
E adevarat totusi ca apa spala tot,si purifica tot,o cura de apa poate dizolva depunerile si toxinele din organism,dra depinde si de increderea,de intelegerea fiecaruia in parte.Nu exista o regula universal valabila ca sa ne simtim fizic....mai bine.:)

AMIRA spunea...

Adi, ce rost ar avea sa ne contrazicem? tu vorbesti de adevaruri asa zise stiintifice... Oamenii de stiinta se contrazic adesea dar in cazul apei, eu nu stiu pe vreunul sa minimalizeze importanta apei asa cum o faci tu. Daca tu imi vei arata un singur articol ce are la baza chiar si o minima cercetare ca apa nu este indispensabila vietii sau ca are o importanta minora sau ca organismului uman ii este indeajuns apa din fructe, legume, etc, atunci eu ma voi mai gandi la importanta apei si mai putem discuta...:)

Spiritul timpului spunea...

Apa e puntea de legatura dintre anorganic si organic, e si moarta e si vie, nu e nici fara viata, nu e nici cu viata...depinde de fiecare