luni, 10 mai 2010

Rugaciune pentru vii si morti

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh, Amin! Slava Tie Dumnezeul nostru, Slava Tie! Imparate ceresc, Magaietorule, Duhul adevarului care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salaslueste intru noi si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi! (de trei ori). Slava Tatalui si Fiului si Sfintului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Preasfinta Treime, miluieste-ne pe noi, Doamne curateste pacatele noastre, Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre pentru numele Tau. Doamne miluieste! Doamne miluieste! Doamne miluieste! Slava Tatalui si Fiului si Sfintului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Tatal nostru care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie Imparatia Ta , faca-se voia Ta precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita ci ne izbaveste de cel viclean. Amin!

Miluieste-ne pe noi Doamne ca nepricepindu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi pacatosii, robii Tai, miluieste-ne pe noi. Slava Tie! Doamne miluieste-ne pe noi ca intru Tine am nadajduit; Nu Te mania pe noi foarte, nici pomeni faradelegile noastre, ci cauta si acum ca un Milostiv si ne izbaveste pe noi de vrajmasii nostri, ca tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul Tau; Toti lucrul mainilor Tale si numele Tau chemam.

Usa milostivirii deschide-o noua, Binecuvintata Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, ca sa nu pierim cei ce nadajduim intru Tine din nevoi. Acela ce cu iconomia Ta cea nepatrunsa ai pregatit pacea spre binele cel vesnic, hotarind tuturor vremea si felul sfirsitului, iarta, Doamne, pacatele celor din veac adormiti. Primeste-i in lacasul luminii si bucuriei si le deschide bratele parintesti. Auzi-ne, Milostive, pe noi cei ce le facem pomenirea si strigam: Tatal nostru, Iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai! Pe Adam cel cazut si pe tot neamul izbavindu-l de pierzarea cea vesnica, ai trimis in lume, Doamne, pe Fiul Tau rasadindu-ne viata vesnica prin Crucea si invierea Lui. Spre mila Ta nadajduim, asteptam Imparatia cea nestricacioasa, a slavei, cerem impartasirea la Domnul celor adormiti si ne rugam : Tatal nostru, fa ca sa uite ei toate scarbele si intristarile pamintesti.

Tatal nostru, veseleste sufletele celor chinuiti in valurile vietii. Tatal nostru mangaie-i pe ei la sanul Tau precum mangaie mama copiii. Tatal nostru graieste lor: ‘’Pacatele vi s-au iertat!’’ Tatal nostru, primeste-i in limanul cel fericit si linistit, deschide-le camarile ingerilor si sfintilor. Tatal nostru, pe parintii nostri si fratii nostri cei adormiti invredniceste-i vesnicelor Tale bunatati. Tatal nostru, Iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Ne aducem aminte de cuvantul lui Isaac Sirul , care spune: "Inima care iubeste si pe oameni si pe dobitoace se roaga intotdeauna cu lacrimi pentru ca toata zidirea sa se curateasca.’’ Deci si noi cu indraznire cerem la Dumnezeu ajutor tuturor celor din veac adormiti, srigand unele ca acestea : Tatal nostru, usureaza intristarea parintilor pentru pierderea fiilor. Tatal nostru, cei ce nu Te-au cunoscut pe Pamant, sa te cunoasca macar in Cer. Tatal nostru miluieste pe cei ce au fost ingropati fara rugaciuni. Primeste in lacasurile Tale pe cei ce au murit napraznic de scarbe sau de bucurie. Tatal nostru, tuturor celor ce mor, trimite-le pacea si odihna Sfintilor. Pentru rugaciunile celor ce au patimit fara vina iarta pe cei pacatosi. Tatal nostru rupe zapisul pacatelor parintilor si fratilor nostri raposati. Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Doamne, daruieste, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa cu spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, mila Ta cea nesfarsita. Tu le vei rasplati cu razele iubirii Tale desavarsite dincolo de mormant iar noi strgam asa:Tatal nostru, rasplateste celor ce au murit sub sarcinile grele ale ostenelilor. Tatal nostru, primeste in camarile Raiului pe adormitii prunci si fecioare. Invredniceste-i veseliei la Cina Fiului Tau. Tatal nostru, odihneste-i pe cei singuratici, pe orfanii si strainii pentru care nu are cine sa se roage. Sa se stinga pacatele lor de razele calde ale iertarii Tale.

Tatal nostru, daruieste robilor Tai mai inainte preaslaviti parinti si frati ai nostri haina alba a biruintei. Tatal nostru, iubirea cea nemarginita odihneste sufletele adormitilor robilor Tai! Tatal nostru, ne intristam pentru hulitorii de sfintenie si pentru faradelegile lor; Tatal nostru, fa sa fie si asupra lor, voia Ta cea de mantuire. Fie-Ti mila de cei raniti cu necredinta cea pierzatoare. Iarta-i pe cei ce s-au sfirsit fara pocainta. Mantuieste pe cei ce s-au pierdut in pacate grele si intunecate. Tatal nostru, fa ca sa se stinga flacara necredintei in marea Bunatatii Tale. Izbaveste de osindirea in Iad pe parintii si fratii nostri, cei mutati din lume. Este grozav intunericul sufletului departat de Dumnezeu, chinuit de constiinta, de scrasnirea dintilor, de focul cel nestins si de viermele cel neadormit. Tremur si eu Doamne gandind ca poate aceea va fi si soarta mea. Deci, eu pentru mine insumi ma rog si pentru cei ce sufera in Iad ca sa se coboare peste noi mare Mila Ta.

Hristoase Dumnezeule coboara-Te din nou intre cele mai de jos ale pamantului si scoate intru bucurie pe cei ce s-au despartit de Tine cu pacatele, insa de tine nu s-au departat. Tatal nostru, miluieste pe cei ce au prigonit adevarul din nestiinta. Tatal nostru, fie mijlocitoare Biserica pentru cei morti sa le faca scara catre cer. Tatal nostru indura-Te de ei pentru solia Preasfintei Fecioare si a tuturor Sfintilor. Iarta Parinte ceresc parintii pentru nerautatea pruncilor. Pentru lacrimile maicilor, rascumpara pacatele fiilor.

Va veni ziua vaietelor, ziua cea mare si infricosata a Judecatii de Apoi cind se vor descoperi cele ascunse oamenilor si se va deschide Cartea Cunostintei. Ajuta-ne Doamne sa ne impacam cu Tine mai inainte de acea zi. Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile celor morti. Invredniceste-ne de mila cea aducatoare de bucurie. Te rugam Tata Ceresc sa daruiesti adevarul celor ce s-au curatit prin necazul lumii acesteia pamantesti, si sa incununezi cu slava pe cei ce au suferit munci pentru tine si pentru aproapele.

Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor roblior Tai ! Tatal nostru, invredniceste-i maririi Tale pe parintii si pe fratii nostri si pe cei de aproape. Mantuieste pe cei ce mi-au binevestit mie cuvintul Tau.

Asteptam bucuria intilnirii cu Domnul, asteptam razele luminoase ale Invierii, asteptam scularea din morminte a celor apropiati ai nostri, si imbracarea lor cu slava vie. Tatal nostru tu ai zidit lumea spre biruinta bucuriei si a binelui. Ridica-ne Doamne din adancul pacatului la sfintenie. Fie ca Hristos Domnul sa fie, raposatilor lumina pururi aprinsa. Tatal nostru da-ne si noua lumina ta ca impreuna sa praznuim Pastile Nestricaciunii.

O! Preaindurate Parinte, Cela ce esti fara de inceput si voiesti ca toti sa se mantuiasca, Cel ce ai trimis la cei pierduti pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru , si ai turnat peste ei, Duhul cel de viata datator, miluieste, iarta si mantuieste pe rudeniile noastre si pe toti cei din veac adormiti, cu solirile lor, cerceteza-ne pe noi ca impreuna cu ei sa cintam Tie, Mantuitorului si Dumnezeului nostru , cantarea Aleluia!

O, Preasfinta Nascatoare, catre Tine Preacurata nazuim. Tu esti cetatea tare si mijlocitoare si acoperamantul tuturor celor ce alearga la tine cu credinta si nadejde. Ceea ce esti binecuvantata , te rugam, asculta rugaciunea nevrednicilor robilor tai si soleste intotdeauna pentru adormitii robii tai. Te rugam sa mijlocesti pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dreapta credinta, si care alearga sub acoperamantul tau, si se roaga cu credinta pentru cei bolnavi, napastuiti si intristati, insa mijlocirea Ta si rugaciunea Ta ne este si mai de trebuinta dupa moarte. Maica a Domnului roaga pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa daruiasca celor adormiti iertarea pacatelor. O, Presfinta, Imparateasa si Stapana, tu esti podul care duce la cer pe cei de pe pamant. Tu esti deschiderea usilor Raiului si tie slava iti inaltam si Tatalui si Fiului in vecii vecilor: Amin!

Doamne Isuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu te rog ai mila de mine si atunci cand sufletul meu se va infatisa inaintea Ta sa nu-l indepartezi de la Fata Ta. Te rog Doamne sa binevoiesti a ma primi in lacasurile tale ceresti ca in veci sa-Ti cant si sa te slavesc!

Amin!

Un comentariu:

O Mama spunea...

"Doamne daruieste tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete,.."un pasaj care prinde foarte bine unei mame si care va include de acum incolo si aceasta rugaciune.
Multumesc celei care nu uita niciodata pe cei plecati de langa noi si posteaza cu regularitate articole pentru cei ramasi in urma lor.










'