joi, 12 martie 2009

Diversitatea raselor umane


Diferentele fizice si morale care disting varietatea raselor de oameni pe pamant se datoreaza climatului, vietii, obiceiurilor. Este ca in cazul a doi copii de la aceeasi mama care, crescuti departe unul de altul si in mod diferit, nu vor semana deloc din punct de vedere moral.
Omul a luat nastere in mai multe puncte de pe glob si in diverse epoci - aceasta fiind una din cauzele diversitatii raselor, apoi oamenii, dispersandu-se in diferite zone climaterice si amestecandu-se cu alte rase, au format noi tipuri umane. Aceste diferente nu conduc la specii distincte; toate sunt din aceeasi familie - oare diferitele varietati ale aceluiasi fruct le impiedica sa apartina aceleeasi specii?
Toti oamenii sunt frati intru Dumnezeu, deoarece sunt animati de spirit si tind catre acelasi scop. Noi luam intotdeauna cuvintele ad litteram.

(prelucrare dupa Allan Kardec - Cartea spiritelor)

2 comentarii:

Dr.Elias spunea...

1.fratii gemeni spre exemplu in majoritatea cazurilor sunt opusi din pct de vedere moral
2.Exista oml pamantean, cel arian, cel semit, cel mongoloid, cel sirian, cel atlant, cel lemurian, etc, etc,... primul creat ptr Pamant, iar restul veniti de pe alte corpuri ceresti...

AMIRA spunea...

1. da...conform doctrinei spiritiste, in corpurile celor doi frati gemeni s-au incarnat doua spirite, fiecare avand identitatea sa
2 si asta e adevarat